Jonkin verran olen saanut käsityöjuttuja valmiiksi, alkaa olla aika päivitellä niitä tännekin...

Jo viikko sitten vedin jalkaani uudet pikkusukat:

IMG_4253.JPG

En ole vieläkään oikein päättänyt että tykkäänkö tuosta väristä vai enkö tykkää... On aika räikeä. Lanka sinänsä on miellyttävän tuntuista, Red Heartin Baby Coloria. Kitisi ja natisi vähän puikoissa jos kädet hikosi mutta muuten ihan kiva neuloa. Ja oikein mukavan tuntuinen paljaaseen jalkaan.

14 silmukkaa puikolla, varressa pykäreuna, tiimalasi kantapää Ullan ohjeen mukaisesti ja hieman muunneltu sädekavennus. Tiimalasikantapää oli miellyttävä kokemus kaikinpuolin; mukava, helppo ja nopea neuloa, hyväntuntuinen ja istuva, ja sopivan ohut kesäsukkaan.

Valmiiksi sain myös kynsikkäät. Nämä menee käyttöön työkaverini pojalle.

IMG_4248.JPG

Lankana musta isoveli, puikot 2,5 ja ohje Dropsin sivuilta. Ohjetta muokkasin sen varran että joka puikolla on 1 silmukka vähemmän kuin ohjeessa, samoin joka sormessa on 1 silmukka vähemmän. Ja varsi on tietysti lyhyempi. Taidan tehdä itselleni samanlaiset. Joskus. Musta lanka on ihan vihoviimeistä työstettävää. Tai neulominen sujuu kyllä mutta kerrosten laskeminen onkin jo toinen juttu...

Minulla alkoi pikkupuikoilla kilkuttelu ottaa sen verran aivoon, että päätin vaihtaa virkkuukoukkuun... (teinhän sentään ihan putkeen sukat, 2 sormikkaat ja nuo kalastajansormikkaat)

Silloin kun aloittelin tätä blogia merkkasin muistiin tuonne Inspiraatioihin salomoninsolmun teko-ohjeen. Nyt olen nyhertänyt ensimmäisen rivin solmuja:

IMG_4243.JPG

Mukavaa ja joutuisaa puuhaa. Anttilasta löysin edullisesti pehmoista ja kutittamatonta Minni-lankaa, tästä taitaa (taas) muodostua kaulahuivi. Se edellinen kaulaliina olisi oikomista vaille valmis. Tänään päättelin kaikki langanpäät, mutta pingotus ja kastelu saavat vielä hetken odottaa, nyt ei ole sellainen fiilis.

Taidan jatkaa tuota solmimista, se on mielenkiintoista.